Dette nettstedet har begrenset støtte for nettleseren din. Vi anbefaler å bytte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Stell og vedlikehold av smykker

Vi hjelper deg å ta vare på dine smykker

Vårt motto er klart. Best på utvalg, best på pris.

Stell av diamanter

Diamanter bør oppbevares i en egnet smykkeboks eller et skrin. De må helst ikke ligge løst da de kan lage riper på andre smykker. Diamanter kan lett bli skitne og støvete og kremer, pudder og såpe reduserer glansen. Regelmessig rengjøring er derfor fornuftig. Hos gullsmeden får du kjøpt egnet rensemiddel. Du kan også benytte et mildt rengjøringsmiddel oppløst i vann. Dypp smykket i oppløsningen og skrubb det forsiktig med en myk børste. Skyll med rent vann og tørk med en myk klut.

Husk at ringen og klørne rundt diamanten er laget av metall og derfor slites. Selv om diamanten er det hardeste mineral vi kjenner og derfor uslitelig, kan det gå skår ved hardt bruk. La gullsmeden derfor jevnlig kontrollere dine diamantsmykker.

Diamantringer som brukes ofte eller daglig, vil vi anbefale deg å få sjekket cirka en gang i året. Kom gjerne innom våre butikker så kan vi også rense og pusse opp diamantringen og de øvrige smykkene dine slik at de vil skinne som nye. Gull og sølv er ”myke” metaller som slites ved bruk.

Stell av gullsmykker

Gull- og doublé-gjenstander trenger vanligvis lite vedlikehold utover normal vask. Om det oppstår mørke og matte flater kan du fjerne disse ved å bruke en smykkerens. Småriper kan poléres bort med en pusseklut og erstattes med en blank og skinnende overflate.

Ved jevnlig bruk bør gullet ditt innimellom kontrolleres av en gullsmed. Han ser etter slitasje, spesielt i leddene til kjeder og armbånd, og han sjekker låsene. Prøv å unngå for lange smykker. Og ta dem av deg om natta.

Educare School

Vedlikehold av klokker

Klokker må vedlikeholdes både utenpå og inni da de hver dag utsettes for skitt, hudrester og luftforurensing.
Du kan enkelt vedlikeholde klokken din utenpå med en myk klut og/eller børste og mildt såpevann – husk å sjekke at klokken er vanntett. Og har den skinnrem så må den tas av. 
Mange klokker kommer i dag med safirglass, men hvis din klokke ikke har det, så vær forsiktig slik at glasset ikke ripes.

De fleste klokker er laget av – eller i en kombinasjon av – platina, stål, gull og titan. Har klokken din et mekaniske ur, behøver den oftere ettersyn enn et quarts ur. Når urverket skal renses må du komme til oss. Vi sørger for at klokken din får den rette behandlingen.

Ta vare på sølvet

Det beste du kan gjøre med sølvet ditt er å bruke det mye og ofte. Hvis du bruker det daglig vil sølvet oksidere (bli mørkt) senere enn hvis du lar det ligge i skapet eller smykkeskrinet. Sølv i bruk behøver ikke pusses ofte, men om du behøver rense- og pussemidler så har vi alt du trenger for å holde smykkene dine skinnende og blanke i våre butikker. Eller vi kan sende til deg. Ta kontakt med oss per telefon eller mail.

Når du skal legge vekk sølvet ditt er det viktig at du legger det i plast, adskilt fra annet sølv. Helst i lufttette poser for å unngå at overflaten oksiderer og blir brun, og for at du skal unngå riper.

Stell av bunadsølv

Bunadssølvet brukes stort sett bare noen få ganger i året. Hvis du oppbevarer det riktig, trenger bunadssølvet lite stell. Legg sølvet i tette plastposer. Posene beskytter mot riping og forhindrer tilgang på luft som gjør at sølvet anløper. Unngå å bruke gummistrikk rundt posene, som vil sette varige, sorte merker på sølvet.

Bunadssølvet kan pusses med en tørr, myk klut, for å gi blanke flater. Benytter du sølvkrem eller sølvpuss er det ofte vanskelig å få bort alle restene. Sølvdip kan benyttes av og til. Det bør ikke brukes på sølv som skal være oksidert, da denne overflaten etter hvert vil slipes bort. Forgylt sølv kan dyppes raskt i sølvdip. Pass på at du skyller sølvet godt i lunkent vann etterpå og tørker det med en myk klut.

Er sølvet bare blitt litt matt kan det dyppes lett i litt mildt såpevann og skylles godt.Fra tid til annen bør bunadssølvet ditt leveres til gullsmeden. De har egnet utstyr slik at pusseresultatet blir best mulig.

Handlekurv

Bestillingen har gratis frakt! Ordre over kr. 1.000,- har gratis frakt
Ingen flere produkter er tilgjengelig for kjøp