Dette nettstedet har begrenset støtte for nettleseren din. Vi anbefaler å bytte til Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

Om Diamanten

Om Diamanten 

Hvordan verdsette diamanter – og gaver?

Hvor mye koster en diamantring? Hvor mye koster en gave? To sider av samme sak kanskje, for en gave er individuell – det kommer an på hvem du skal gi gaven til – du tilpasser gaven til mottakeren. Slik er det med diamanter også. En diamant er som et snøfnugg – ikke en er lik. Alle er forskjellige. En diamant er et naturlig mineral og når karbon krystalliseres med kubisk struktur, dannes en diamant. Denne prosessen gjør enhver diamant sjelden og helt unik.

En diamants farge, klarhet, slip og vekt bestemmer stenens verdi. Jo bedre diamanten er i hver av disse kategoriene, jo mer verdifull vil den være. Disse omtales gjerne som de fire C’er: Cut (slip), Colour (farge), Clarity (klarhet) og Carat (vekt).

Du kan lese mer om diamantgradering lenger nede på siden, men her ser du noen av våre diamant-gavetips. Gi gaver med tidløs verdi!

Klikk på produktene for å lese mer og kjøpe.

Cut (slip)

Diamanter slipes med uhyre presisjon. Den vanligste formen er en rund brilliant med 57 eller 58 fasetter, men dette er bare en av mange slipeformer. Slipekvaliteten klassifiseres som poor (p), good (g) og very good (vg). Slipekvaliteten har stor innvirkning på en diamants pris.

Colour (farge)

Diamanter finnes i alle farger. Noen er mer sjeldne enn andre, og helt fargeløse diamanter hører til blant de mest sjeldne.

Educare School
NavnBetydningFargeVerdi
RRiverFargeløsMest sjelden
TWTop WesseltonFargeløsSjelden
WWesseltonLett tonet
TCRTop CrystalTonet
CrCrystalTonet
TcTop CapeLett Gulaktig
CCapeGulaktig

Clarity (klarhet)

Med det blotte øyet er diamanter som oftest strålende klare og rene, men i virkeligheten finnes det svært få lupe-rene (F og IF) diamanter. Med en lupe kan en øvet fagmann se at de aller fleste diamanter har ørsmå inneslutninger. Naturlig nok er prisen høyere for de diamantene som har få og små inneslutninger.

GradNavnBetydning
FLupe-renFri for indre og ytre særtegn
IFLupe-renFri for indre særtegn
VVSMegetMeget små inneslutninger
VSMegetSmå inneslutninger
SISmå inneslutningerSmå inneslutninger
P1Piqué-småsynlige inneslutninger
P2Piquéstørre inneslutninger
P3Piquéstore inneslutninger

 Carat (vekt)

Vektenheten for diamanter kalles carat og tilsvarer 0,2 gram. Hver carat inndeles i 100 enheter. Jo større diamanten er, desto mer sjelden er den. En diamant på én carat er derfor langt mer verdifull enn to stener på 0,5 carat.

Educare School

Handlekurv

Bestillingen har gratis frakt! Ordre over kr. 1.000,- har gratis frakt
Ingen flere produkter er tilgjengelig for kjøp